• logo logo
  Oplossingen | Vloeibare waterdichting & slijtlagen | Elastomere membranen en slijtlagen - civiel

  Elastomere membranen en slijtlagen - civiel

  Vloeibaar aangebrachte elastomere membranen worden gebruikt om oppervlakken te beschermen tegen weersinvloeden, chemische invloeden, waterinfiltratie, en kunnen indien nodig gecombineerd worden met een berijdbare slijtlaag of voor geballaste spoorwegbruggen uitgevoerd worden als perforatiebestendige waterdichting.

  Deze systemen zijn een alternatief als waterdichte oplossing voor geprefabriceerde membranen gemaakt uit thermoplastische materialen, synthetische rubber, bitumen, en andere.

  De vloeibaar aangebrachte kunstharsen hebben als grote voordelen dat ze eenvoudig zijn aan te brengen zonder naden of open vlam zelfs bij complexe structuren met veel details, manueel of door spuitapplicatie zijn aan te brengen, snel kunnen worden belast na toepassing en aangebracht worden bij koude temperaturen (groter of gelijk aan 0°C)

  Onze POLYAC® systemen van RESIPLAST NV bestaan uit vloeibaar aangebrachte methylmethacrylaat (MMA) kunstharsen, die ook bij zeer lage temperaturen snel uitharden.

  Het membraan en de harsgebonden slijtlaag zijn een speciaal type MMA-harsen, of zogenaamde PUMA-harsen door toevoeging van een deel polyurethaan, om de sterkte en flexibiliteit nog te verhogen.

  De afdichting tegen water, chemicaliën, en gassen, wordt gegarandeerd door het elastisch membraan met dynamische scheuroverbrugging zelfs bij temperaturen onder het vriespunt, en zijn duurzaam.

  POLYAC® -systemen zijn op vele ondergronden toepasbaar door gebruik te maken van de geschikte hechtlaag uit ons POLYAC®-gamma en de chemische binding tussen de verschillende systeemlagen zorgt voor een optimale hechting.

  Ze worden toegepast voor zowel bovengrondse structuren of kunstwerken, als ondergrondse structuren, en aan binnen-als buitenzijde van de constructie.

  ONZE SYSTEMEN VOOR CIVIELE TOEPASSING

  logo