• logo logo

  Waterdichting van brugdekken met slijtlaag

  Meer en meer opteren bouwkundigen om een kunsthars gebaseerde slijtlaag op een waterdichte rok ook te gebruiken als antislip slijtlaag. Zo behoeft men geen verdere opbouw van het wegdek aan te leggen in bijvoorbeeld gietasfalt.

  Bereid het te behandelen oppervlak goed voor. Breng een primer aan. Let op, elke ondergrond behoeft zijn specifieke primer. Bij een ruw oppervlak, plaats een egaliserende laag met POLYAC® 55. 

  Plaats hier bovenop in de eerste plaats een witte of kleurloze waterdichte POLYAC® BDM laag. Dit kan de manuele versie POLYAC® BDM-M/AL of de gespoten POLYAC® BDM-HD versie zijn.

  Breng na één uur (afhankelijk van de omgevingstemperatuur) de 2e laag POLYAC® BDM-M/AL of POLYAC® BDM-HD aan. Deze is steeds in antislip uitvoering en dient als bescherming van het waterdichte membraan maar functioneert ook als berijdbare slijtlaag.

  Meteen na het aanbrengen van deze laag het oppervlak instrooien met een grof granulaat. Ideaal voor toepassingen op bruggen, wegen, randbalken, fiets en wandelstroken etc.

  Verkies om de 2e laag in een andere kleur uit te voeren dan de 1e. Dit om bij uitvoering een goede dekking van de eerste laag te kunnen garanderen en om later bij controles van het wegdek de waterdichte laag van de beschermende laag te kunnen onderscheiden.

  Na inspectie kan dan de eventuele schade vastgesteld worden en kunnen er op vrij eenvoudige wijze lokale herstellingen uitgevoerd worden. Dit dankzij de onbeperkte “re-coat” tijd van het complete systeem.

  Werk het geheel af met een topcoat. POLYAC® 61 is een toplaag met uitstekende hechting, hoge mechanische- en slijtweerstand. Bekijk hier enkele cases van vloeibare waterdichting.

  logo