• logo logo
  Oplossingen | Speciale technieken - spetec® | Geotechnische oplossingen | Liften van betonplaten en contructies

  Liften van betonplaten en contructies

  Erosie, grondverschuivingen, verdichting en vele andere omgevingsfactoren hebben de neiging om verzakkingen te veroorzaken van structuren in of op de grond. Verzakte of verzonken betonplaten of funderingen kunnen weer op hun plaats worden gelift door het onder structuur injecteren van de speciaal ontwikkelde AP LIFT 2-componenten polyurethaanschuimen, toepasbaar in natte of droge omstandigheden.

  Het vloeibaar hars vult de holtes en verdicht losse grond om een sterk substraat te creëren. De expansiekracht van het PU-schuim in combinatie met de druk van een gespecialiseerde pomp genereert genoeg gecontroleerde kracht om vrijwel elk bouwwerk met grote precisie van enkele millimeters weer op zijn plaats te tillen. Dit kan worden bereikt tegen een fractie van de kosten en tijd die nodig zou zijn om de betonnen draagstructuur te vervangen.

  Een bijkomend voordeel is de snelheid waarmee het hars expandeert en uithardt: binnen de 15 minuten wordt al 90% van de sterkte bereikt, en in de meeste gevallen is na het verwijderen van alle materieel de constructie opnieuw belastbaar. De harsen kunnen worden ingezet voor het liften van kleine structuren, bijvoorbeeld vloeren van woningen of trappen, van industriële vloeren, maar evengoed van civiele infrastructuur zoals fietspaden, wegen, vlotplaten van bruggen, treinbeddingen en zoveel meer.

  logo