• logo logo
  Oplossingen | Speciale technieken - spetec®

  SPECIALE TECHNIEKEN - SPETEC®

  Preventieve en curatieve waterdichting met injectieharsen, kits of banden. Vullen, liften en stabiliseren van structuren en geotechniek.

  De oorsprong van SPETEC® gaat meer dan 40 jaar terug toen de chemische injectietechnologie nog in volle ontwikkeling was.

  Als pionier werden verscheidene producten ontwikkeld voor deze specifieke markt. Sindsdien werd het gamma enkel nog uitgebreid voor uiteenlopende bouwkundige toepassingen.

  SPETEC®-producten worden vooral gebruikt als lekdichting, het permanent waterdicht maken van ondergrondse constructies, en voor de conditionering van de ondergrond, grondversteviging, coagulatie, slab-lifting en chemische inkuiping of het afdichten van constructies tegen de indringing van stoffen.

  Voor alle types van ondergrondse structuren met waterdrukken zijn er oplossingen, gaande van bouwkuipbeschoeiingen (damwanden, secanswanden, bentonietwanden, ...), tunnels, metrostations, spoorwegbermen, tot funderingen, rioolrenovaties, dammen en kelders, enzovoort. In functie van inzet en toepassing worden de producten opedeeld in 4 hoofdgroepen ingedeeld: preventieve waterdichting, curatieve waterdichting, geotechnische oplossingen en afdichten van buizen en leidingdoorvoeren.

  Het SPETEC® gamma van Resiplast zijn speciale technieken die in veel gevallen op zichzelf de oplossing vormen, maar ze zijn ook complementair inzetbaar als preventieve maatregelen of herstelmaatregelen bij Resiplast vloeibare membranen en slijtlagen, of harsgebonden vloeren.

  logo