• logo logo

  Ondergrondse parkeergarages en (bovengrondse) tussendekken

  Ook via de tussendekken moet de indringing van water, chloride en uitlaatgassen in de betonstructuur worden tegengegaan. Afhankelijk van het constructietype van de parkeergarage en de toepassing is een flexibel systeem met dynamische scheuroverbrugging vereist, of volstaat een taai-elastisch of star systeem. In elk geval dient de bekleding vloeistofdicht te zijn en een barrière voor koolstofdioxide te vormen.

  Voor gesloten verdiepen of ondergrondse parkeergarages volstaat vaak een slijtlaag, zonder elastomeer waterdichtingsmembraan. RESIPLAST NV heeft zowel slijtlagen als coatings op basis van PMMA, Epoxy, of Polyurethaan.

  Er zijn verscheidene afwerkingen mogelijk zowel naar kleur, textuur, vormgeving, als veiligheidsniveau.

  Zo kan ingestrooid worden met aggregaten uit mineralen, glasparels, of zelfs gerecycleerd glas, en overlaagd worden met een gekleurde of transparante toplaag.

  Op volle grond waar er kans is op waterdrukken op de onderzijde van het substraat worden dampopen systemen voorzien, zoals te vinden bij onze de Watergebaseerde ­– lage vos vloeren.

  Alvorens de werken kunnen aangevat worden kan lekdichting, het afdichten van scheuren of herstel van het substraat noodzakelijk zijn. Onze oplossingssegmenten SPETEC® en BESCHERMEN EN HERSTELLEN geven meer informatie deze toepassingen.

  logo