• logo logo
  Oplossingen | Vloeibare waterdichting & slijtlagen | Elastomere membranen en slijtlagen - gebouwen

  Elastomere membranen en slijtlagen - gebouwen

  Terrassen, galerijen, balkons, platte daken, industriële- en parkeerdaken zijn niet weg te denken bij woningen, appartementsblokken, kantoor- en industriële gebouwen.

  Na jaren dienst verkeren deze soms in minder goede staat door toedoen van weersinvloeden, al dan niet gecombineerd met mechanische slijtage en erosie. Terrastegels die stuk zijn, loskomende cementvoegen, betonschade, scheuren, lekkende naden kunnen voor tal van frustraties zorgen. Dit deel van het gebouw is uiteindelijk belangrijk voor onze leef- en werkomgeving. Esthetiek is niet het enige punt dat meetelt, aantasting van de constructie kan tot gevaarlijke situaties leiden op gebied van stabiliteit en veiligheid.

  De POLYAC® afdichtingsystemen van RESIPLAST NV vormen een eenvoudige en duurzame oplossing zonder zorgen. Ze bestaan uit vloeibaar aangebrachte methylmethacrylaat (MMA) kunstharsen, die ook bij zeer lage temperaturen kunnen worden aangebracht en uitharden binnen het uur.

  Het membraan en de harsgebonden slijtlaag zijn een speciaal type MMA-harsen, of zogenaamde PUMA-harsen door toevoeging van een deel polyurethaan, om de sterkte en flexibiliteit nog te verhogen. Door de grote dynamische scheuroverbruggende eigenschappen van het membraan, zelfs bij temperaturen onder het vriespunt. wordt de waterafdichting gegarandeerd. In bepaalde situaties kan het noodzakelijk zijn om het membraan te voorzien van een versterkingsvlies om het systeem nog performanter te maken.

  POLYAC®-systemen zijn op vele ondergronden toepasbaar, zoals, beton, hout, metaal, bitumen, …, en zijn zowel geschikt bij nieuwbouw- als bij renovatie projecten.

  Het is absoluut noodzakelijk om de situatie geval per geval grondig te bestuderen. Het juiste systeem moet zorgvuldig gekozen worden afhankelijk van de toepassing, de noden van de te beschermen of renoveren zone, de staat van de ondergrond, de aanwezigheid van voegen, en de esthetische verwachtingen.

  ONZE SYSTEMEN VOOR GEBOUWEN

  logo